Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Armut Reçeli

Armut, tatlı bir meyve çeşidi olarak bilinir ve reçeli de oldukça lezzetlidir. Bu yazıda, armut reçeli yapımı için gerekli püf noktalarını ve detaylı tarifi bulabilirsiniz. Reçel yapımında kullanılacak armutların tam olgunlaşmış ve yumuşamış olması önemlidir. Şimdi, armut reçeli yapımına başlayalım.

Armut Reçeli Malzemeleri

  • 6 adet olgun armut
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Armut Reçeli Nasıl Yapılır?

Öncelikle armutları soyup, dörde bölelim ve çekirdekli kısımlarını kesip çıkaralım. Ardından, hazırladığımız armutları derin bir tencereye alalım ve üzerine limon suyunu ekleyelim. En üstüne de toz şekeri ilave edelim. Yüksek ateşte bir taşım kaynadıktan sonra, ocağı kısıp tencerenin kapağını kapatmadan yaklaşık 1,5-2 saat boyunca kısık ateşte kaynatalım.

Reçel kaynarken, küçük cam kavanozları sıcak suda bekleterek ısınmalarını sağlayalım. Kaynayan reçeli sıcak olarak kavanozlara dolduralım. Kavanozları tamamen doldurmayacak şekilde, üzerlerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde dolduralım. Kapaklarını sıkıca kapattıktan sonra, kavanozları ters çevirelim. Reçeller tamamen soğuduktan sonra buzdolabında veya serin bir yerde saklayınız. Açtığınız reçel kavanozunu, reçel bitene kadar buzdolabında tutunuz.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Armut reçeli, diğer reçellere göre daha geç kıvam alır. Bu sebeple, yaklaşık 2 saat kaynatılması önerilir. Daha az kaynatılması durumunda komposto kıvamında olabilir. Metal kapaklı kavanozlar tercih edilmelidir.

Ekstra Bilgiler

Armut reçeli, kahvaltılarda, tatlılarda veya atıştırmalık olarak tüketilebilir. Ayrıca, armut reçelinin içinde farklı aromalar katmak isterseniz, tarçın çubuğu veya vanilya ekleyebilirsiniz. Bu, reçelinize farklı bir lezzet katacaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Armut Anaçları

Armut Anaçları

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Armut Fidanı Türleri ve Özellikleri

Armut Fidanı Türleri ve Özellikleri

Armut Çeşitleri Nelerdir?

Armut Çeşitleri Nelerdir?

Diyette Armut Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Diyette Armut Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

1 Armut Kaç Kalori?

1 Armut Kaç Kalori?

Armut Ateş Yanıklığı Nedenleri?

Armut Ateş Yanıklığı Nedenleri?

Güncel

Armut Cinsleri Nelerdir?

Armut Cinsleri Nelerdir?

Güncel

Armut Nerede Yetişir?

Armut Nerede Yetişir?

Güncel

Armut Budama Nasıl Yapılır?

Armut Budama Nasıl Yapılır?

Armut Aşısı

Armut Aşısı

Etruşka Armut Türleri ve Özellikleri

Etruşka Armut Türleri ve Özellikleri

Carmen Armut Türleri ve Özellikleri

Carmen Armut Türleri ve Özellikleri

Armut Ağacı Türleri ve Özellikleri

Armut Ağacı Türleri ve Özellikleri

Yeşil Armut Türleri ve Özellikleri

Yeşil Armut Türleri ve Özellikleri

Armut Ağacı Çiçeği Türleri ve Özellikleri

Armut Ağacı Çiçeği Türleri ve Özellikleri

Armut Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Armut Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Armudu Türleri ve Özellikleri

Ankara Armudu Türleri ve Özellikleri

Armut Tohumu Türleri ve Özellikleri

Armut Tohumu Türleri ve Özellikleri

Santa Maria Armut Türleri ve Özellikleri

Santa Maria Armut Türleri ve Özellikleri

Armut Besin Değeri?

Armut Besin Değeri?

Armut Kaç Kalori?

Armut Kaç Kalori?