Yeşil Armut Türleri ve Özellikleri
25 Temmuz 2024

Yeşil Armut Türleri ve Özellikleri

Yeşil Armut

Yeşil armut, ülkemizde oldukça sevilen ve kolayca yetiştirilebilen bir meyvedir. Ülkemizde armudun birçok çeşidi bulunmaktadır ve yeşil armut, her mevsimde bulunabilen, besin değeri oldukça yüksek bir meyvedir. Vücuda faydaları saymakla bitmeyen yeşil armut, A vitamini, C vitamini ve K vitamini gibi önemli vitaminler açısından zengindir. Bu meyve, hemen hemen her bahçede yetişebilen bir yapıya sahiptir. Ülkemizde yaklaşık 60 farklı armut çeşidi olduğu bilinmektedir. Yeşil armut, tat ve sululuk oranıyla kişiye ferahlık sağlamaktadır. Armudu yerken kabuklarını soymamak da faydalıdır. Bol su ile yıkanarak kabuklu tüketildiğinde, vitamin değerinde kayıplar yaşanmaz ve vücut tüm vitaminlerden istifade eder. Armut meyvesinin kışa saklanabilen türleri de bulunmaktadır. Birçok armut çeşidi taze, haşlanarak veya kurutularak tüketilebilmektedir. Ayrıca armut çekirdeği de oldukça faydalıdır ve birçok hastalığa iyi geldiği söylenmektedir.

Yeşil Armut Faydaları

  • Kalp hastalıklarına iyi gelmektedir: Yeşil armut, kalp ve damar hastalıklarına iyi gelmektedir.
  • Kanseri önleme özelliğine sahiptir: Yeşil armut, içeriğinde yüksek miktarda lif barındırdığı için özellikle kolon kanserini önlemede faydalıdır. Günde bir tane yeşil armut yemek, kadınlarda meme kanseri riskini %40 oranında azaltmaktadır.
  • Kan şekerini düşürür: İçeriğinde bulunan lif sayesinde, tatlı olmasına rağmen kan şekerini düşürücü özelliğe sahiptir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir: Yeşil armut, C vitamini açısından zengin bir meyvedir. C vitamini, bağışıklık sistemini koruyan ve güçlendiren bir vitamindir. Armutta bulunan antioksidanlar, bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinde fayda sağlar.
  • Kemik hastalığını önler: Yeşil armut, kemik sağlığını korumak ve osteoporozu önlemek için vücudun ihtiyaç duyduğu pH seviyesini korur. Vücutta günlük kalsiyum ihtiyacını karşılar.
  • Vücuda enerji verir: Yeşil armudun içerdiği yüksek miktardaki glikoz, tüketildiği anda enerjiye dönüşür. Yorgun hissedilen anlarda ihtiyaç duyulan enerjiyi vücuda sağlar.
  • Sindirim sistemini güçlendirir: Orta boy yeşil bir armutta günlük lif ihtiyacının %20'si bulunur. Lif içeren bütün besinler sindirim sistemi için faydalıdır.
  • Gebelik döneminde anne adaylarına fayda sağlar: Gebelik döneminde armut tüketilmesi ferahlık ve bünyeye enerji sağlar. Gebelik için büyük bir vitamin kaynağıdır.
  • Safra kesesi hastalıklarına iyi gelir: Yeşil armut düzenli olarak tüketildiği takdirde safra kesesi hastalıklarına iyi gelmektedir.
  • Yaşlanmayı geciktirir: Armut, ciltte oluşan kırışıklıkları ve cilt tonu düzensizliklerini ortadan kaldırır. İnsanların cildinde temiz, pürüzsüz, lekesiz ve genç bir görünüm sağlar. Cilde canlılık kazandırır.
  • Kan basıncını düzenler: Vücuttaki kan basıncını düzenleyerek sağlıklı bir vücuda sahip olmayı sağlar. Yaz aylarında nefes darlığına iyi gelir. Yeşil armut sulu ve ferahlık sağlayan bir meyvedir. Özellikle nefes darlığı yaşayan insanların solunum yolu rahatsızlıklarına iyi gelir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Armut Vücut Tipi

Armut Vücut Tipi

İlginizi Çekebilir

Armut Besin Değeri?

Armut Besin Değeri?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Armut Dikimi Nasıl Yapılır?

Armut Dikimi Nasıl Yapılır?

Armut Nerede Yetişir?

Armut Nerede Yetişir?

Armut Tohumu Türleri ve Özellikleri

Armut Tohumu Türleri ve Özellikleri

Armut Çekirdeği Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Armut Çekirdeği Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Diyette Armut Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Diyette Armut Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Deveci Armudu Türleri ve Özellikleri

Deveci Armudu Türleri ve Özellikleri

Güncel

Armut Ateş Yanıklığı Nedenleri?

Armut Ateş Yanıklığı Nedenleri?

Güncel

Armut Ağacı Budaması

Armut Ağacı Budaması