Armut Hoşafı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Armut Hoşafı Tarifi ve Malzemeleri

Armut hoşafı tarifi, Hoşaf bilinen en eski meyve suyudur. Uzun yıllar önce teknoloji bu kadar ileride değildi ne kutuda meyve suları vardı ne de bu kadar katkı maddesi. Meyveleri en sağlıklı şekilde kaynatıp hoşaf yapılırdı ve yediden yetmişe herkes hoşafları meyve suyu niyetine tüketirdi. Hoşaf hem yaz meyveleri ile hem de kış meyveleri ile hazırlanan çok lezzetli bir içecektir. Bugün sizlerle armut hoşafı tarifini paylaşıyor. Fakat siz dilediğiniz ve sevdiğiniz herhangi bir meyve ile de hoşaf hazırlayabilirsiniz.

Armut hoşafı oldukça faydalı bir içecektir. Cildi güzelleştirir, metabolizmayı çalıştırır, kalbe kuvvet verir, böbreklerin çalışmasına yol açar ve Çocukların gelişimine yardımcı olur. Armut hoşafını dilersek kurutulmuş armut ile dilersek de taze armut ile hazırlayabiliriz. Hazırlık aşaması oldukça kolay fakat lezzeti bir o kadar olaydır. Özellikle sıcak yaz aylarında bir kâse armut hoşafı ile serinlemek mümkündür. Yemeklerin yanında içecek olarak da tüketebileceğimiz armut hoşafını daha önce hiç denememiş olanlar için birkaç püf noktası öneriyorum. İlk olarak armutlar sert olmalı ikinci olarak mutlaka aromatik birkaç bitkiden yararlanılmalı. Ayrıca sizlerden ricam tarifte kullandığım malzemelere sadık kalmanızdır. Emin olun defalarca denenmiş ve en mükemmel armut hoşafı tarifidir.


Armut hoşafı tarifi için gerekli malzemeler

  • 8 adet iri boy armut,
  • 4-5 adet tane karanfil,
  • 1 adet kabuk tarçın
  • Yarım limon suyu,
  • 2 su bardağı toz şeker,
  • 2-3 litre su,
  • 1 tutam reyhan,
  • 1 tutam nar çiçeği aktarlarda bulabilirsiniz.

Armut Hoşafı Tarifi Nasıl Yapılır?


İlk olarak Derin bir tencereye 3 litreye yakın su koyup kaynatıyoruz. Su ocakta kaynarken biz armutları yıkayıp kabuklarını soyuyoruz ve dilediğimiz şekilde dilimliyoruz. Ben küp-küp doğramayı tercih ediyorum. Bu arada biz karanfil, kabuk tarçın, reyhan ve narçiçeğini mutfakta kullandığımız temiz bir tülbentin içerisine koyup kaynayan suyun içerisine bırakıyoruz. Ardından suyun içerisine dilimlediğimiz armutları da ekleyip yaklaşık 15 dakika kaynatıyoruz.

Armut hoşafına nar çiçeği kullanma nedenim narçiçeğinin mükemmel bir renge sahip olması. Armut hoşafı şeffaf bir renge sahip biz bunu nar çiçeği ile pembe veya kırmızıya yakın bir renge dönüştürüyoruz. Dilerseniz nar çiçeği eklemeyebilirsiniz. Ardından kaynayan hoşafın tadına bakıp armutlar pişmiş ise içerisine şeker ve limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan indiriyoruz. Hoşafın suyunu ve şekeri istediğiniz kıvama göre azaltıp çoğaltabilirsiniz. Ocaktan indirdiğimiz hoşafı dışarıda oda sıcaklığında soğuyana kadar bekletiyoruz. Daha sonra hoşafın içerisine bıraktığımız tülbent içerisindeki malzemeleri çıkartıp hoşafı buz dolabında iyice soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra dilersek bardaklarda dilersek de yemeklerin yanında kaselerde servis yapabiliriz. Şimdiden afiyet şifa olsun.

Armut Hoşafı Tarifi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Armut Pekmezi Nasıl Yapılır?

Armut Pekmezi Nasıl Yapılır?

1 Armut Kaç Kalori?

1 Armut Kaç Kalori?

Armut Çeşitleri Nelerdir?

Armut Çeşitleri Nelerdir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Armut Çekirdeği Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Armut Çekirdeği Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Etruşka Armut Türleri ve Özellikleri

Etruşka Armut Türleri ve Özellikleri

Armutun Faydaları Nelerdir?

Armutun Faydaları Nelerdir?

Armut Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Armut Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Armut Domates Türleri ve Özellikleri

Armut Domates Türleri ve Özellikleri

Güncel

Armut Türleri ve Özellikleri

Armut Türleri ve Özellikleri

Güncel

Armut Dikimi Nasıl Yapılır?

Armut Dikimi Nasıl Yapılır?

Güncel

Armut Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Armut Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Armut Hoşafı Tarifi ve Malzemeleri

Armut Hoşafı Tarifi ve Malzemeleri

Armut Yaprağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Armut Yaprağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Armut Kaç Kalori?

Armut Kaç Kalori?

Akça Armut Türleri ve Özellikleri

Akça Armut Türleri ve Özellikleri

Armut Suyu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Armut Suyu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Armut Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Armut Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Armudu Türleri ve Özellikleri

Ankara Armudu Türleri ve Özellikleri

Armut Cinsleri Nelerdir?

Armut Cinsleri Nelerdir?

Armut Vücut Tipi

Armut Vücut Tipi

Armut Vitaminleri ve Faydaları Nelerdir?

Armut Vitaminleri ve Faydaları Nelerdir?

Deveci Armudu Türleri ve Özellikleri

Deveci Armudu Türleri ve Özellikleri

Japon Armudu Türleri ve Özellikleri

Japon Armudu Türleri ve Özellikleri

Armut Marmelatı Tarifi ve Malzemeleri

Armut Marmelatı Tarifi ve Malzemeleri

Yabani Armut Türleri ve Özellikleri

Yabani Armut Türleri ve Özellikleri

Armut Anaçları

Armut Anaçları

Armut Aşısı

Armut Aşısı

Armut Besin Değeri?

Armut Besin Değeri?

Armut Maskesi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Armut Maskesi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Armut Tipi Vücut Nasıl Yapılır?

Armut Tipi Vücut Nasıl Yapılır?

Armut Budama Nasıl Yapılır?

Armut Budama Nasıl Yapılır?

Armut Ağacı Bakımı Nasıl Yapılır?

Armut Ağacı Bakımı Nasıl Yapılır?

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6