Armut Hoşafı Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Armut Hoşafı Tarifi ve Malzemeleri

Armut Hoşafı Tarifi

Hoşaf, tarihin en eski meyve sularından biridir. Geçmişte, günümüzdeki gibi teknoloji ve katkı maddeleri olmadığından, meyveler en doğal şekilde kaynatılarak hoşaf yapılırdı. Hoşaf, hem yaz hem de kış meyveleri ile hazırlanabilen, lezzetli ve sağlıklı bir içecektir. Bugün sizlerle armut hoşafı tarifini paylaşacağız. Ancak dilediğiniz ve sevdiğiniz herhangi bir meyve ile de hoşaf hazırlayabilirsiniz.

Armut Hoşafının Faydaları

Armut hoşafı oldukça faydalı bir içecektir. Cildi güzelleştirir, metabolizmayı çalıştırır, kalbe kuvvet verir, böbreklerin çalışmasına yardımcı olur ve çocukların gelişimine katkı sağlar. Armut hoşafını ister kurutulmuş armutla ister taze armutla hazırlayabilirsiniz. Hazırlık aşaması oldukça kolaydır, ancak lezzeti bir o kadar olağanüstüdür. Özellikle sıcak yaz aylarında bir kase armut hoşafıyla serinlemek mümkündür. Yemeklerin yanında içecek olarak da tüketilebilen armut hoşafını daha önce denememiş olanlar için birkaç püf noktası öneriyoruz. İlk olarak, armutların sert olması gerekir. İkinci olarak, mutlaka aromatik birkaç bitkiden yararlanılmalıdır. Ayrıca tarifte kullandığımız malzemelere sadık kalmanızı öneririz. Bu, defalarca denenmiş ve en mükemmel armut hoşafı tarifidir.

Armut Hoşafı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 8 adet iri boy armut
  • 4-5 adet tane karanfil
  • 1 adet kabuk tarçın
  • Yarım limon suyu
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2-3 litre su
  • 1 tutam reyhan
  • 1 tutam nar çiçeği (aktarlarda bulabilirsiniz)

Armut Hoşafı Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk olarak derin bir tencereye yaklaşık 3 litre su koyup kaynatıyoruz. Su ocakta kaynarken, armutları yıkayıp kabuklarını soyuyoruz ve dilediğimiz şekilde dilimliyoruz. Ben küp küp doğramayı tercih ediyorum. Bu arada karanfil, kabuk tarçın, reyhan ve nar çiçeğini mutfakta kullandığımız temiz bir tülbentin içine koyup kaynayan suyun içine bırakıyoruz. Ardından, suyun içine dilimlediğimiz armutları da ekleyip yaklaşık 15 dakika kaynatıyoruz.

Armut hoşafına nar çiçeği kullanma nedeni

Armut hoşafına nar çiçeği eklememizin nedeni, nar çiçeğinin mükemmel bir renge sahip olmasıdır. Armut hoşafı şeffaf bir renge sahiptir ve biz bunu nar çiçeği ile pembe veya kırmızıya yakın bir renge dönüştürüyoruz. Dilerseniz nar çiçeği eklemeyebilirsiniz. Ardından kaynayan hoşafın tadına bakıp armutlar pişmiş ise içine şeker ve limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan indiriyoruz. Hoşafın suyunu ve şekerini istediğiniz kıvama göre azaltıp çoğaltabilirsiniz. Ocaktan indirdiğimiz hoşafı dışarıda oda sıcaklığında soğuyana kadar bekletiyoruz. Daha sonra hoşafın içine bıraktığımız tülbent içindeki malzemeleri çıkarıp hoşafı buzdolabında iyice soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra dilersek bardaklarda, dilersek yemeklerin yanında kaselerde servis yapabiliriz.

Sonuç

Armut hoşafı, hem lezzetli hem de sağlıklı bir içecek olup, özellikle yaz aylarında serinlemek için mükemmel bir seçenektir. Yemeklerin yanında da tüketilebilecek olan bu hoşaf, herkesin beğenisini kazanacaktır. Şimdiden afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Armut Kaç Kalori?

Armut Kaç Kalori?

Popüler İçerikler

1 Armut Kaç Kalori?

1 Armut Kaç Kalori?

Editörün Seçtiği

Armut Besin Değeri?

Armut Besin Değeri?

Haber Bülteni

Güncel

Akça Armut Türleri ve Özellikleri

Akça Armut Türleri ve Özellikleri

Güncel

Yeşil Armut Türleri ve Özellikleri

Yeşil Armut Türleri ve Özellikleri

Güncel

Etruşka Armut Türleri ve Özellikleri

Etruşka Armut Türleri ve Özellikleri

Armut Ağacı Budaması

Armut Ağacı Budaması

Armut Fidanı Türleri ve Özellikleri

Armut Fidanı Türleri ve Özellikleri

Armut Anaçları

Armut Anaçları

Armut Domates Türleri ve Özellikleri

Armut Domates Türleri ve Özellikleri

Armut Aşısı

Armut Aşısı

Armut Türleri ve Özellikleri

Armut Türleri ve Özellikleri

Armut Ateş Yanıklığı Nedenleri?

Armut Ateş Yanıklığı Nedenleri?

Ankara Armudu Türleri ve Özellikleri

Ankara Armudu Türleri ve Özellikleri

Armut Nerede Yetişir?

Armut Nerede Yetişir?

Armut Ağacı Bakımı Nasıl Yapılır?

Armut Ağacı Bakımı Nasıl Yapılır?

Armut Türleri ve Özellikleri

Armut Türleri ve Özellikleri

Armut Hoşafı Tarifi ve Malzemeleri

Armut Hoşafı Tarifi ve Malzemeleri

Armut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Armut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Santa Maria Armut Türleri ve Özellikleri

Santa Maria Armut Türleri ve Özellikleri

Armut Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Armut Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Armutun Faydaları Nelerdir?

Armutun Faydaları Nelerdir?

Yabani Armut Türleri ve Özellikleri

Yabani Armut Türleri ve Özellikleri

Deveci Armudu Türleri ve Özellikleri

Deveci Armudu Türleri ve Özellikleri

Armut İshal Yapar mı?

Armut İshal Yapar mı?

Armut Tohumu Türleri ve Özellikleri

Armut Tohumu Türleri ve Özellikleri

Elma Armut Kurusu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Elma Armut Kurusu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Armut Dikimi Nasıl Yapılır?

Armut Dikimi Nasıl Yapılır?

Armut Vücut Tipi

Armut Vücut Tipi

Armut Maskesi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Armut Maskesi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Armut Cinsleri Nelerdir?

Armut Cinsleri Nelerdir?

Armut Rengi Türleri ve Özellikleri

Armut Rengi Türleri ve Özellikleri