Armut, oldukça faydalı bir meyve olup çeşitli şekillerde tüketilebilir. Bu yazıda, armut turşusunun nasıl yapılacağını anlatacağız. Armut, kalp hastalıklarını önleyici özellikleriyle bilinir ve kansere karşı vücudu korur. Ayrıca, kan şekerini düşürür, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve vücudun direncini artırır. Bu kadar faydalı olan armutu tüketmek için geç kalmayın. Şimdi tarifimize geçelim. Kolay gelsin. Armut Turşusu Malzemeleri
Armut Turşusu Nasıl Yapılır? İlk olarak, armut turşusu için armutları yıkayın. Yıkadığınız armutları ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini ayıklayın. Ardından armutları dilim şeklinde doğrayın. Daha sonra sirkemizi uygun bir tencereye alın ve üzerine karanfil, tarçın ve toz şekeri ilave ederek kaynatın. Hazırladığınız bu karışım kaynayınca dilimlediğiniz armutları ilave edin ve 1-2 dakika daha kaynatarak bir süzgeç yardımı ile armutları süzgeçten geçirin ve suyunu süzün. Sirkeli sudan çıkarttığınız armutları dolduracağınız turşu kabına yerleştirin. Üzerine yani turşu bidonuna kaynayan sirkeli suyu ilave edin. Turşu kabının ağzına ilk önce temiz bir bez ve sonra kapağı sıkıca hava almayacak şekilde kapatın. Hazırladığınız armut turşusunu bir gece soğuması için bekletin. Bir gün sonra turşunun suyunu süzerek tekrardan kaynatın ve soğutun. Artık suyunuz soğuyunca turşu bidonuna tekrardan dökün. Turşu kabının kapağını sıkıca bir şekilde kapatın, karanlık ve nem olmayan bir ortamda saklayın. Ortalama 2-3 hafta içinde armut turşunuzu çıkarıp yiyebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Çeşpan
19 Temmuz 2024 CumaArmut turşusunun kalp hastalıklarına karşı koruyucu özelliği gerçekten var mı? Bu kadar faydalı bir meyve olduğunu bilmiyordum. En son ne zaman armut yedim hatırlamıyorum bile, sanırım daha sık tüketmeliyim!
Cevap yazAdmin
19 Temmuz 2024 CumaMerhaba Çeşpan,
Armut turşusunun kalp hastalıklarına karşı koruyucu özelliği olduğunu belirten bazı çalışmalar mevcut, ancak bu konuda kesin bir yargıya varmak için daha fazla araştırma gereklidir. Armut genel olarak lif, vitamin ve antioksidanlar açısından zengin bir meyvedir, bu da genel sağlık için faydalı olabilir. Daha sık tüketerek bu faydalardan yararlanabilirsin. Ancak dengeli ve çeşitli bir beslenme planının parçası olarak diğer meyve ve sebzeleri de unutmamak önemlidir. Sağlıklı günler dilerim!