Armut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Armut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Armut Tatlısı

Armut tatlısı yapımı oldukça kolay olup, ev hanımlarının sıklıkla yaptığı tatlıların başında gelmektedir. Hem tadı hem de görüntüsü ile oldukça lezzetli olan bu tatlı, yemeklerden sonra rahatlıkla tüketebileceğiniz bir tatlıdır. Armut tatlısının yapımı oldukça eğlencelidir ve herhangi bir zorluğu bulunmadığından herkes yapabilir. Ancak, bu tatlıyı şeker hastaları için önermemekteyiz, aksi halde olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bu makalemizde sizlere armut tatlısının malzemeleri ile yapılışını detaylı bir şekilde anlatacağız.

Armut Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım su bardağı kadar su
  • 6 tane orta boy armut
  • Yarım su bardağı kadar şeker
  • 2 çorba kaşığı kadar yeşil fıstık
  • 8 çorba kaşığı kadar kaymak
Malzemelerimiz bunlardan oluşmaktadır. Şimdi sizlere bu lezzetli armut tatlısının yapılışını verelim.

Armut Tatlısı Nasıl Yapılır?

Armut tatlısı yapılışı oldukça basit olup, bahsettiğimiz noktaları atlamadan yapmanız halinde tatlınızı hazırlamanız mümkündür. Armut tatlısının yapılışı aşağıda verilmiştir. Şimdiden yapan herkese kolay gelsin diyelim.

Boş bir tencere alıp içine belirli bir miktar su koyun. Yaklaşık olarak tencerenin yarısından biraz daha fazla su koymanız yeterli olacaktır. Ardından suyu kaynamaya bırakabilirsiniz. Armutları iyice yıkayınız. Yıkanmış armutların (Sap kısımlarını koparmadan) soyarak ortadan ikiye ayırın. Ortadan ayrılmış halde bulunan armutlarınızın içinde yer alan çekirdekleri çıkarın. Çekirdek yataklarından çıkarılan armut tatlısı için işlem görür hale gelmiş demektir. Ardından da armudu kaynamış haldeki tencerenin içerisine bırakın ve kapağını tam bir şekilde kapatın.

Armutlarınızı yaklaşık olarak yarım saat kadar pişirmeniz gerekir. Yani armutların hafif bir derecede yumuşaması ve kendini salması gerekir. Armutlarınızı kaynamış suyun içinden kevgir yardımı ile çıkarmanız gerekir. Armutları çıkardıktan sonra kaynamış haldeki suyunuzun içine şeker katmanız gerekir. Bu şekerli suyu yaklaşık olarak 2 ya da 3 dakika kadar kaynattıktan sonra tekrardan armutları içine koyun. Ardından da sıcaklığı kısık ateşe getirip pişirmeye bırakın. Şekerli suyun içerisinde pişen armutlarınız tam anlamı ile yumuşayıncaya kadar pişirmeniz gerekir.

Armut Tatlısının Servis Edilmesi

Artık armut tatlısı için servis yapabilirsiniz. Bunun için armutları boş bir servis tabağının içine bırakın. Elde etmiş olduğumuz şurubu ise 2 ile 3 dakika kadar daha kaynatmamız gerekir. İyice kaynayan şurubu artık armutlarınızın üzerine dökebilirsiniz. Armutları soğumaya bırakmanız gerekir. İşin en zevkli kısmı ise burada başlamaktadır. Soğuyan armut tatlısı için son dokunuşları yapmanız gerekir. Armutların içinden almış olduğumuz çekirdek kısmının içerisine kaymak koyup üzerine de yeşil fıstık serpiştirin. Böylelikle bu lezzetli armut tatlısı için servis yapmanız gerekir. Şimdiden yapan herkese afiyet olsun diyelim.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Armut Besin Değeri?

Armut Besin Değeri?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Armut Maskesi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Armut Maskesi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Armut Rengi Türleri ve Özellikleri

Armut Rengi Türleri ve Özellikleri

Armut Vücut Tipi

Armut Vücut Tipi

Armut Suyu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Armut Suyu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Armut Yaprağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Armut Yaprağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Carmen Armut Türleri ve Özellikleri

Carmen Armut Türleri ve Özellikleri

Güncel

Armut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Armut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Naşi Armut Türleri ve Özellikleri

Naşi Armut Türleri ve Özellikleri

Japon Armudu Türleri ve Özellikleri

Japon Armudu Türleri ve Özellikleri

Armut Ağacı Budaması

Armut Ağacı Budaması

Armut Türleri ve Özellikleri

Armut Türleri ve Özellikleri

Armut Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Armut Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Armut Tohumu Türleri ve Özellikleri

Armut Tohumu Türleri ve Özellikleri

Armut Aşısı

Armut Aşısı

Armut Cinsleri Nelerdir?

Armut Cinsleri Nelerdir?

Diyette Armut Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Diyette Armut Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Armut İshal Yapar mı?

Armut İshal Yapar mı?

Armut Hoşafı Tarifi ve Malzemeleri

Armut Hoşafı Tarifi ve Malzemeleri

Armut Anaçları

Armut Anaçları

Armut Ağacı Bakımı Nasıl Yapılır?

Armut Ağacı Bakımı Nasıl Yapılır?

Yeşil Armut Türleri ve Özellikleri

Yeşil Armut Türleri ve Özellikleri

Armut Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Armut Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?