Armut Kompostosu Armut kompostosu, vitamin ve mineral bakımından zengin ve oldukça sağlıklı bir içecektir. Armut kompostosu, böbreklerin düzenli çalışmasını destekler ve vücut direncini artırarak genel sağlığa katkıda bulunur. Bu içecek, nefes darlığı ve boğazlarda meydana gelen tahrişlere karşı oldukça etkilidir. Ayrıca iltihap ve enfeksiyon sorunlarına karşı da faydalıdır. Armut kompostosu, içeriğindeki liflerle kolon sağlığını korur ve kan basıncını düzenler. Bu özellikleriyle kalp sağlığını korur ve inme, kalp krizi riskini azaltır. Kemik sağlığını destekler ve enerji verir. Özellikle yaz günlerinde yemeklerin ve pilavların yanında serinletici bir seçenek olarak tüketilebilir. Armut kompostosu, çocukların sağlıklı büyümesine yardımcı olur ve kemik gelişimini destekler. Armut Kompostosu Yapmak İçin Gerekli Malzemeler
Armut Kompostosu Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak armutları yıkayın, soyun ve dört parçaya bölün. Armutların çekirdeklerini temizleyin ve kararmalarını önlemek için yarım litre suya yarım limon sıkıp armutları bu suya atın. Bir tencereye yeteri kadar su koyup içine şekeri ekleyin. Kalan yarım limonu da tencereye sıkın ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra armutları süzüp şerbetin içine ekleyin ve 10 dakika kadar kaynatın. Ardından armutları çıkarıp kavanozlara yerleştirin. Şurubu tekrar kaynatıp kavanozların içini ağzına kadar doldurun ve kapaklarını sıkıca kapatın. Kavanozları serin ve karanlık bir yerde saklayın. Afiyet olsun. |